Forums


Go Back   The TrekEarth Forums >

Notices

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-04-2015, 10:01 AM
chawax's Avatar
chawax chawax is offline
TE Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 469
Default Infos for Tech Team

If you want to re-create the bugs, just browse the french version of the site and I am very surprised if you encounter none of the problems some TE members talk about : problems with accents or quotes, TE logos instead of pictures and thumbnails, etc... The site looks OK in english, but there a lot of problems in french that make the site impossible to use.

Two examples of problems with accents :
- Problems with accents : http://fr.trekearth.com/members/chawax/
- Problems with accents and TE logos instead of thumbnails : http://fr.trekearth.com/trip.php?tid=3647

About TE logos, it looks like it appears instead of thumbnails and pictures on french version only, not on english one. You open a picture in french, you use the select box to go the english release, you refresh the page, the picture is OK. Back to the french version, refresh the page, the picture is KO. But the problem looks unstable, sometimes it works, sometimes it doesn't.

For example I tried this page : http://fr.trekearth.com/gallery/Euro...oto1484280.htm

I had problems too with this travelogue page :http://fr.trekearth.com/trip.php?tid=3886

If you change the charset of your browser to ISO-8859-15 instead of UTF-8 there is no more problem with accents ... except the ones in the language select ! I really think all the problems you have for about 10 days now deal with charsets, it looks like data and pages don't use the same one.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-04-2015, 10:33 PM
ibobi's Avatar
ibobi ibobi is offline
TE Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 382
Default

Quote:
Originally Posted by chawax View Post
If you want to re-create the bugs, just browse the french version of the site and I am very surprised if you encounter none of the problems some TE members talk about : problems with accents or quotes, TE logos instead of pictures and thumbnails, etc... The site looks OK in english, but there a lot of problems in french that make the site impossible to use.

Two examples of problems with accents :
- Problems with accents : http://fr.trekearth.com/members/chawax/
- Problems with accents and TE logos instead of thumbnails : http://fr.trekearth.com/trip.php?tid=3647

About TE logos, it looks like it appears instead of thumbnails and pictures on french version only, not on english one. You open a picture in french, you use the select box to go the english release, you refresh the page, the picture is OK. Back to the french version, refresh the page, the picture is KO. But the problem looks unstable, sometimes it works, sometimes it doesn't.

For example I tried this page : http://fr.trekearth.com/gallery/Euro...oto1484280.htm

I had problems too with this travelogue page :http://fr.trekearth.com/trip.php?tid=3886

If you change the charset of your browser to ISO-8859-15 instead of UTF-8 there is no more problem with accents ... except the ones in the language select ! I really think all the problems you have for about 10 days now deal with charsets, it looks like data and pages don't use the same one.
Thank you -- that's all very good info I will pass along to tech!
Reply With Quote
  #3  
Old 03-05-2015, 06:30 AM
Porteplume's Avatar
Porteplume Porteplume is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2003
Location: Tholen - Holland
Posts: 6,952
Default

Merci Olivier, it is just what the tech team needs... Clair et précis!

Viviane
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:44 PM.



Copyright © 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands. All rights reserved. Use of this site indicates your consent to the Terms of Use.
explore TREKEARTH