Palace in Granowko...
jlynx
(12647)
Pablo25 2010-05-16 13:23
witaj Jurek,
bardzo ladna odslona musze przyznac. Piekny palacyk pokazany w doskonalej kompozycji, a wszystko utrzymane w naturalnych kolorach, dobrym swietle i nawet balans ci sie nie wysypal tylko oryginalnie pokazal to miejsce. Jednym slowem bardzo dobra praca.
P.S.
przy jednym z moich zdjec nawiazales do obiektywow szerokokatnych. Ja odrazu przyznaje ze ekspertem nie jestem, ale ze swojej sigmy 10-20mm jestem bardzo zadowolony. To jest wlasnie to czego mi wczesniej brakowalo. Szeroki kat mozna powiedziec, otwiera ci oczy i daje duuuzzzooo wiecej mozliwosci. Wiem ze do pelnej klatki nie bedzie ci latwo kupic dobrego szerokiego szkla, chociazby ze wzgledu na cene. Aczkolwiek mysle ze warto troche poczekac, odlozyc grosza i w koncu zainwestowac, a zabawa z fotografia odrazu wkroczy na wyzszy level:) Nie wiem jakim funduszem dysponujesz, ale warto rozwazyc stara, lecz znakomita i przez wielu chwalona sigme 12-24mm, ewentualnie klasyk ze stajni canona 17-40mm. Tak czy inaczej uwazam ze inwestycja w szeroki kat przyniesie ci wiele radosci i byc moze tak jak ja obecnie nie bedziesz go odpinal z body:)
pozdrawiam
Pawel
|
||||
|
||||
![]()
Trafiłeś w dziesiątkę! Myślałem dokładnie o tych modelach. Sigma ma bardzo dobre notowania i jest tańsza od Canona. Canon ma różne opinie, ale tym się nie zrażam gdyż zawsze to lepsze szkło od starego, manualnego Mira, któremu i tak brakuje kąta. Ponadto jest niemiłosiernie kontrastowy i do tego stałka.
W każdym razie, te dwa obiektywy są na liście moich marzeń hehe. Marzę także o dwusetce Canona i setce macro. Kolejność taka jak wymieniłem. Dzięki za miłe słowa, dzięki za odpowiedź, która umocniła mnie w moich przekonaniach. Pozdrawiam, Jurek |
![]() |
Thread Tools | |
|
|