Fotos

Photographer's Note

the Council Tower, one of the city's symbols. This former fortification tower from the 14th century has been successively rebuilt over the years. The building nearby used to be the City Council's meetingplace; beneath it lies an access way between the Large Square and the Small Square.

Turnul Sfatului
P-ţa Mică 1
Program de vizitare: 08:00 - 20:00
Intrarea: 2 lei

Este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale oraşului Sibiu.
Are acest nume deoarece apăra poarta de intrare în cea de a doua incintă, situată în imediata apropiere a clădirii ce adăpostea primăria Sibiului, menţionată în documente la 1324 (Piaţa Mică nr. 31, azi refăcută). Edificiul actual este rezultatul mai multor faze de construcţii, fiind supraînălţat şi chiar înglobat unui grup de clădiri. Din construcţia iniţială s-a păstrat, probabil, doar nucleul ridicat până la înălţimea primului etaj. Datarea probabilă a turnului corespunde edificării celei de a II-a incinte fortificate, adică perioadei cuprinse între 1224 şi 1241. În forma iniţială nedepăşind mai mult de patru niveluri.
În şanţul de apărare al acestei incinte, în urma unui sondaj arheologic, a fost descoperită o monedă din perioada de domnie a lui Andrei al II-lea (1205 - 1235).
Lucrări ample de reconstrucţie s-au efectuat în anii 1586 - 1588, după ce în 17 februarie 1585 s-au prăbuşit etajele superioare, surprinzând-l printre dărâmături pe pictorul Johann David în timp ce zugrăvea bolta. După ce a fost reparat de mai multe ori în secolul al XVIII-lea, turnul a suportat intervenţii radicale în partea superioară. În forma sa actuală, turnul se ridică pe înălţimea a şapte etaje retrase succesiv, având faţadele marcate prin deschideri înguste de forma unor metereze. La parter are o amplă trecere boltită. Al doilea tunel este practic pe sub casa din Piaţa Mare nr.2 şi a fost deschis în 1930.
Pe peretele sudic al turnului sunt încastrate reprezentările în relief de piatră a doi lei care se presupune ca fac parte din structura originală a turnului datând din sec. XIII. Accesul în interior este posibil printr-o uşă de mici dimensiuni, de unde, prin intermediul unei scări spiralate, se ajunge la etajele superioare. La penultimul etaj se poate observa mecanismul ceasului, iar ultimul etaj prezintă un punct de observaţie peste oraşul vechi.
Turnul a avut diverse intrebuinţări, de la depozit de cereale la punct de observaţie a incendiilor, de arest temporar sau chiar de muzeu de ştiinţe naturale la mijlocul sec. XVIII. Între 1962 şi 1998, turnul a adăpostit o secţie a Muzeului Brukenthal de exponate medievale.

isabela_sor, albastrica, madredeus ha puntuado esta nota como útil.

Photo Information
Viewed: 1535
Points: 13
Discussions
Additional Photos by Adrian St (Adrian_S) Gold Star Critiquer/Silver Workshop Editor/Gold Note Writer [C: 185 W: 24 N: 194] (1179)
View More Pictures
explore TREKEARTH